Schoon broerkes

We kijken met z’n allen uit naar de zomer. Een zomer vol zon en geen regen. Het komt er ooit wel eens van. Maar op zaterdag 22 juni moesten de 27 deelnemers aan de 6de kampioenschapswedstrijd toch aan de bak met afwisselende bewolking & zon en kregen ze ook nog eens 2 regenbuien te verwerken.

Maar de Katvissers zouden de Katvissers niet zijn als ze het bizarre weer de gezellige sfeer zouden laten verpesten. Door de uitblijvende warmte zijn de brasems nog heer en meester boven de karpers. Zijn het nu platjes of serieus uit de kluiten gewassen kloeften… het blijft een terugkerende discussie. Wat zeker is, is dat de schoonbroers Ivan & Jean-Pierre de concurrentie achter zicht lieten. Ivan Geerinckx won de wedstrijd met 17,880 kg – gevolgd door Jean-Pierre Audenaert met 14,620 kg en Ronny De Vos met 13,660 kg. Proficiat! In totaal werd er 186,820 kg gevangen – een gemiddelde van 6,919kg.

Met nog 2 wedstrijden te gaan, worden de kaarten stilaan geschud. Ronny staat er momenteel zeer goed voor want met maar liefst 9 punten voorsprong en nog een 10-tal theoretische uitdagers lijkt het klassement in een definitieve plooi te vallen. Maar het is best nog wachten tot augustus en oktober voor het vel van de beer verkocht wordt.

Bekijk ook de volledig uitslag en enkele sfeerbeelden