Rudi kan het zeker nog wel

Zaterdag 4 mei was het al de 4de kampioenschapswedstrijd van het seizoen. We zitten hiermee al aan de helft en het is pas begin mei. Het was tevens de laatste kans om een eerste wedstrijd te vissen om zo aan de 5 noodzakelijke wedstrijden te komen om aanspraak te maken voor de titel. Momenteel zijn er hiervoor theoretisch 35 kandidaten in de running.

Ondanks de niet zo positieve weersvoorspellingen schreven 28 vissers zich in voor de wedstrijd. Al bij al vielen de weeromstandigheden nog mee. Af en toe wat regen en een uurtje iets te strakke wind.

Aan de pauze was niemand uiterlijk bijzonder content over de vangsten. Ook Rudi Schepens was zichtbaar ontgoocheld en twijfelde aan zijn kunnen. Maar hij kan het effectief nog hoor. Rudi eindigde 1ste met maar liefst 19,480 kg. De geheimzinnige Jürgen Cnudde viste zich met 17,660 kg naar de tweede plaats en Ronny De Vos pakte verdiende de 3de plaats met 15,120 kg. Een dikke proficiat iedereen!

In totaal werd er 221,980 kg vis gevangen. Een gemiddelde van net geen 8 kg per deelnemer. Alsjeblieft! Het is nog maar begin mei en toch al zo mooie resultaten. Het visbestand op de Sint-Elooiskreek zit duidelijk goed. Wat gaat dat deze zomer geven?

Bekijk ook de volledig uitslag en enkele sfeerbeelden