Martin : Regelmaat boven stek

Vorige week was het al duidelijk dat de strijd voor de kampioenstitel super spannend was. Maar liefst 4 vissers deden mee voor de titel: Ivan & Kenny ex-aequo met 21 punten, Martin op 1 puntje & Jurgen op 2 punten. Koen met 25 punten was outsider maar dan zal alles moeten meegaan.

Zou stek 42 of 1 dit jaar de seizoenstitel bepalen?

Onder een loden hitte, tijdens de loting, werd een eerste tipje van de sluier opgelicht. Geen van de 4 leiders had het geluk aan hun zijde om vanop de geliefkoosde stek 1 of 42 te kunnen vissen. Men koos daarom om met z’n vieren samen te troepen op de steiger aan het riet.

Terwijl alle ogen gericht waren op Ivan, Kenny, Martin en Kenny nam Lynn een blitsstart waarbij ze na amper een half uur 3 mooie karpers uit het water kon scheppen. Na de pauze deed ze er nog een 5-tal bij waardoor zij met glans en met 31,760 kg de overwinning naar zich toe trok. Proficiat! Op de tweede plaats eindigde Freddy (mutten) met 16,760 kg en met 15,200 kg vestigde Martin zich op de derde plaats.

Tijdens de weging was de spanning te snijden. Zou die derde plaats van Martin voldoende zijn om het kampioenschap op de valreep naar zich toe te trekken? Na wat prutsen op de computer kwam het verlossend antwoord: Marin & Jurgen eindige ex-aequo met 19 punten maar aangezien Martin in totaal meer dan 20 kg gevangen had, eindigde Martin op het hoogste podium en werd Jurgen 2de in het eindklassement. De 3de plaats werd gelijkaardig beslist: Ivan & Kenny eindigde ex-aequo met 21 punten maar aangezien Ivan meer kilo’s had, kon hij de 3de plaats naar zich toe trekken. Kenny eindigde daardoor zeer verdienstelijk op de 4de plaats. Proficiat mannen en bedankt om het kampioenschap zo spannend te maken!

Met Martin als kampioen is de mythe dat stek 1 of 42 het kampioenschap bepaalt achterhaald. Dit jaar is het de regelmaat die het haalt boven de stek. En dit zowel voor de 1ste als 2de plaats. Knap gevist!

Tijdens de pauze verzorgde Kelly en de dochters voor overheerlijke en verfrissende bruschetta’s. Dikke merci hiervoor!

Op de feestavond, zaterdag 4 november, zullen de winnaars gekroond worden en kunnen alle volwaardige deelnemers (min. 5 wedstrijden betaald) hun prijs kiezen uit een geweldige prijzentafel. Noteer alvast die datum!

Bekijk ook de volledig uitslag en enkele sfeerbeelden