Koene Koen

In tegenstelling tot de vorige wedstrijd, waren de weergoden goedgezind en konden de 26 deelnemers onder een stralende zon de 2de kampioenschapswedstrijd aanvangen. Het zonnetje was dus van de partij maar de strakke ZW wind zorgde toch voor een relatief zware wedstrijd. Vooral voor die moedige vissers die hadden gekozen (of moeten kiezen) voor de kant van de weide. Het was met momenten vechten tegen de wind waardoor enkele schepstokken, topsets en dergelijke het ruime sop kozen. Ook vanwege de veranderde windrichting en de onderstroming was het een moeilijke vissing.

Maar ondanks dit alles slaagde iedereen er in om een vis te vangen. In totaal net geen 174 kg, wat neer komt op een gemiddeld van 6,689 kg. Dit kon eigenlijk nog meer geweest zijn als onze voorzitter niet de helft van zijn vissen had kwijtgespeeld door het afbreken van zijn leefnet. Och arme Steven.

De wedstrijd werd gewonnen door Koen Kerckvoorde met 13,700 kg. Ronny De Vos eindigde tweede met 12,640 kg en Kenny Aper nam de derde plaats met 12,380 kg. Proficiat!

Vanwege deze uitslag verwachten sommigen nu een zeer lang en uitgebreid verslag maar ondergetekende zal het nederig houden en de lofgezangen achterwege houden.

Bekijk ook de volledig uitslag en enkele sfeerbeelden