Frisse Marnix wint

Zaterdag 27 april boden 26 stoere mannen en 1 flinke vrouw zich aan voor de 3de kampioenschapswedstrijd van het seizoen. Wel, om heel eerlijk te zijn waren er best veel wrakken onder die stoere mannen. Een feestje daags voor de viswedstrijd had een aantal vissertjes echt geen goed gedaan. De ene kan er blijkbaar al wat beter tegen dan een ander.

Het is moeilijk in te schatten of het feestje er voor iets tussen zit dat men 2 minuten na de loting al niet meer weet op welke stek men zit of dat men pas na een de wedstrijd opmerkt dat z’n kar al een paar uur in het water ligt.

De wedstrijd zelf werd gevist onder een grijs wolkendeken met een matige zuidenwind. Gelukkig bleef het tijdens de wedstrijd droog maar tijdens het opruimen gingen de sluizen toch even kort open.

Vanop stek 42 ging frisse Marnix met z’n 8 karpertjes voor de overwinning met 15,100 kg. Jürgen Cnudde eindigde 2de met 12,020 kg en Mark Ingels nam de 3de plaats met 9,720kg. Dikke proficiat!

In totaal werd er net geen 148 kg vis gevangen. Een gemiddelde van 5,480kg – dit is 1 kg minder dan de voorbije wedstrijd. Volgens de specialisten zou dit te maken met de vriesnachten tijdens de voorbije week ?!?!?!?

Verder bedanken we Brigitte nog voor de overheerlijke sandwiches en wensen we haar proficiat met haar pensioen.

Nog een kleine nota voor diegene die de komende dagen van plan zijn om op de Sint-Elooiskreek te gaan vissen : op stek 22 zitten de vissen de komende dagen met vork en mes aan een overvolle buffettafel. Dus geen voering nodig en mogelijks moet de lijn wat ingekort worden.

We zijn nog maar eind april en de 3de kampioenschapswedstrijd is al achter de rug. Het gaat snel dit seizoen. Volgende week zitten we met de 4de wedstrijd al op de helft.

Bekijk ook de volledig uitslag en enkele sfeerbeelden