De Katvissers 2.0

Na 49 jaar traditie moeten we het over een boeg gooien. Tijd om mijmerend voor wat was, hoopvol uitkijken voor wat komt.

Sommige onder jullie hebben al geruchten opgevangen dat wij, HSV De Katvissers, niet langer zouden mogen vissen op de Verzele’s Put. Met spijt in het hart moeten wij nu bevestigen dat de eigenaar, Jean Leyn, het huurcontract inderdaad heeft stopgezet.

De Verzele’s Put was gedurende 49 jaar de vaste plaats voor onze vereniging en nu stopt dit opeens. Wij hebben alles in het werk gesteld om Jean Leyn te overtuigen om op zijn besluit terug te komen. Zonder resultaat. Zoals Jean zelf meermaals gezegd heeft, zo hebben we het ook ervaren: Hij is een koppigaard! 2020 is dus het laatste jaar dat wij daar hebben kunnen vissen. Vanaf volgend jaar gaat Jean Leyn er, zonder nog gestoord te worden door onze leden, volledig privé van kunnen gaan genieten. Met een heel wrang gevoel wensen wij Jean daar het genot toe dat hij hoopt daar te vinden. Dit is zeer slecht nieuws want wij hadden net het idee dat de vereniging goed bezig was. Daarom zijn we ook niet bij de pakken gaan zitten en onze wonden gaan likken.

Wij zijn op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden om onze vereniging verder een toekomst te geven. Dat hebben wij gevonden! Vanaf volgend seizoen zullen wij vissen op de Sint-Elooiskreek in Wachtebeke. Wij hebben een akkoord voor meerdere jaren afgesloten met HSV Witvis (voorzitter Patrick De Keyzer). Hierdoor kunnen wij onze leden, alsook de leden van LVC Beet een quasi naadloze voortzetting van de activiteiten garanderen. Welke activiteiten zijn dit dan? Vrij vissen (dag & nacht), kampioenschap wedstrijden (incl. Beet), 50plus wedstrijden, jeugd en zelfs enkele speciale wedstrijden.
Meer informatie volgt tijdens en na onze ledenvergadering (of alternatief als de covid-19 maatregelen dit niet direct toelaat)

Wij danken HSV Witvis en meer bepaald hun voorzitter, Dhr. Patrick Dekeyzer, voor het vertrouwen dat zij in ons stellen. We zullen hier samen een mooi nieuw verhaal van maken. De Katvissers 2.0, Witvis en Beet!

Daarnaast willen wij ook alle betrokkenen bedanken om ons bij te staan in het proces tussen het aankondigen van het einde van de huurovereenkomst en nu. Bedankt voor de vele tips, het lobbywerk, de adviezen, de voorbereidende karweien, … maar zeker niet te vergeten de confidentialiteit waarmee jullie bepaalde informatie hebben behandeld. Het is niet altijd gemakkelijk geweest, maar dit was noodzakelijk om de overgang tot een succes te maken. Nen dikke merci!

Bye Verzele’s put, bye Jean

Welkom Sint-Elooiskreek, welkom HSV Witvis